Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΤΩΧΟΣ.





Πυρ κατά ριπάς..............από τα ορύγματα της Γουμένισσας.

Χρήστος Σαμαράς, Δάσκαλος.

Ρωτήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης πότε θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης του προηγούμενου Μαρτίου και Απριλίου και απάντησε αφοπλιστικά : δεν ξέρω (!!!!!!!! τα θαυμαστικά και η αποπληξία είναι του συντάκτη). Ο Υπουργός υπήρξε αυθόρμητος και ειλικρινής. Και μπράβο του. Η κυβέρνηση όμως ; Το «δεν ξέρω» ενός υπουργού ερμηνεύεται γενικά ως άγνοια της ίδιας της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή δηλαδή που ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης της νέας χρονιάς, δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει η καταβολή του περσινού επιδόματος. Υπέροχα !


Ταυτόχρονα αναπτύσσεται ο νέος φορολογικός Αρμαγεδδών με τα ίδια ακριβώς (αχαρακτήριστα) χαρακτηριστικά των προηγούμενων συμφωνιών. Υφεσιακά μέτρα, καμιά αναπτυξιακή λογική, υπερφόρτωση φορολογικών ομάδων πολιτών ανίκανων να ανταποκριθούν, αδιαμφισβήτητη αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, μέγγενη αντιαναπτυξιακού γραφειοκρατικού περιβάλλοντος, αδυναμία προσέλκυσης επενδύσεων, ανικανότητα εφαρμογής ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αδυναμία σύλληψης φοροδιαφυγής, μειώσεις μισθών και συντάξεων έμμεσα ή άμεσα.
Γιατί κύριε υπουργέ από του χρόνου ο ΕΝΦΙΑ ; Κάθε φορά το ίδιο ακούμε, γιατί ξανά το ίδιο ; Πόσο δύσκολο ήταν να υπάρξει μια παρέμβαση υπέρ των φτωχότερων ; Γιατί αυτές οι δυσκολίες είναι πάντα για τους πιο αδύναμους ; Εκείνους που ισορροπούν μεταξύ σφύρας και άκμονος, παραπατούν στο χείλος του γκρεμού αναποφάσιστοι που είναι καλύτερα : πάνω ή κάτω ! Γιατί δεν βγάλατε μια εγκύκλιο που να επιβαρύνει μόνο εκείνους με τα υψηλότερα εισοδήματα ; Αδίκως ναι, αλλά γιατί μια φορά να μην υποστούν οι ισχυρότεροι την δυσκοιλιότητα της δημόσιας διοίκησης ;  Μήπως επειδή και σεις ανήκετε σε αυτή την κατηγορία Ελλήνων πολιτών ; Λέτε να ενδιαφέρεται το 99 % του ελληνικού λαού αν θα φορολογήσετε τα σπίτια του εξωτερικού ; Κάντε το και μετά πείτε το. Και πείτε μας και πόσα εισπράξατε και πού τα διαθέσατε. Φτάνει πια η κοροϊδία Μην προσπαθείτε να χαϊδέψετε τα αυτιά εκείνων που δεν ξέρουν πώς θα ανταπεξέλθουν στο χειμώνα και στη χρονιά που έρχεται.
Σε εκείνους που για «πρώτη φορά» δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, το τηλέφωνο, την ένδυση, τη διατροφή, τα καύσιμα, τα φροντιστήρια των παιδιών τους, τα τέλη κυκλοφορίας, τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο εισοδήματος, το πετρέλαιο θέρμανσης. Για «πρώτη φορά» αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Για «πρώτη φορά» αδυνατούν να είναι νοικοκύρηδες (ισχύει για όλα τα χρόνια των μνημονίων). Μήπως για αλλαγή, λέω μήπως, να σκεφτόσασταν να αδικήσετε εκείνο το στρώμα των Ελλήνων πολιτών που σύμφωνα με τη μελέτη Γιαννίτση αύξησε τη συμμετοχή του στη φορολογική δυναμική της χώρας κατά το … υπέρογκο 9 % και να αφήσετε επιτέλους τους δυστυχισμένους που δέχτηκαν αύξηση φόρων κατά 337 % (!!!!!!) στην ησυχία τους ;
Λέω μήπως !
Ετοιμαστείτε σύντροφοι (στις δυσκολίες, στη μιζέρια, στη δυστυχία, στην κακομοιριά, στις δυσχέρειες, στα ζόρια, στην ανέχεια). Ο χειμώνας προμηνύεται βαρύς. Ανοίξτε ντουλάπια, πλύντε κουβέρτες, μπαντάρετε ζακέτες, σφίξτε τα δόντια και κάντε υπομονή. Το άτιμο το κρύο. Δεν του’ πανε ότι τώρα έχουμε κυβέρνηση αριστεράς ;
Υ.Γ. (Γιατί νομίζουν ότι είναι φθηνή η τιμή των 85 λεπτών ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης ;;;;;)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου